Pravi Put

se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u sejtana, a vjeruje u Allaha - drzi se za najcvrscu vezu, koja se nece prekinuti. - A Allah sve cuje i zna

BLOG Post New Entry

3. Sabur Strpljivost

Posted by muhamed on August 7, 2009 at 6:50 PM

Allah Milostivi kaže:


“Mi ćemo vas svakako dovoditi u iskušenje, malo strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote i ljetine. A ti obraduj strpljive.”

(El-Bekara, 155)Suhejb bin Sinan, neka je Allah zadovoljan sa njim, pripovjeda da je Allahov Poslanik, sallallahu´alejhi ve sellem, rekao: “Čudan li je primjer vjernika! U svakoj situaciji on dobija a takvo stanje nije ni s kim drugim nego samo sa vjernikom; ako ga zadesi kakva radost, on zahvaljuje Allahu Milostivom, što mu donosi korist, a ako ga pak, pogodi kakvo zlo i šteta, on se strpi i postojano se drži, pa mu i to donosi nagradu od Allaha Uzvišenog”.


(Muslim)Ebu-Se’id i Ebu-Hurejre,neka je Allah zadovoljan sa njim, prenose da je Allahov Poslanik, sallallahu´alejhi ve sellem, rekao: “Muslimana (vjernika) ne pogodi nikakva nedaća ili bolest, niti tuga ili žalost, niti bilo kakva nezgoda, čak ni obični ubod trna, a da mu zbog toga Allah Milostivi, ne oprost dio njegovih grijeha.”


(Muttefekun alejhi)


Categories: SUNNET

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

TRAŽI

NAJNOVIJI VIDEO

5600 views - 0 comments
4262 views - 0 comments
3149 views - 0 comments
5213 views - 0 comments

NAJNOVIJI BLOG POST

by muhamed | 0 comments
by muhamed | 0 comments
by muhamed | 0 comments
by muhamed | 0 comments

BROJAC POSJETA

counter